Karácsonykor sütöttem angyalszem sütit, mert anyósom minden évben megsütötte, én pedig már régóta nem. Sajnos anyósom receptjét nem találtam meg, így Nosalty-ét sütöttem meg.
Isteni lett.
Íme a recept:
Hozzávalók
20 dkg finomliszt
1 csipet só
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
12 dkg margarin
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
10 dkg sárgabaracklekvár (vagy szilvalekvár)
Elkészítés
A lisztet összevegyítjük a sóval, a cukrokkal, a reszelt narancshéjjal, és hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a feldarabolt hideg margarint.
Összegyúrjuk a tésztát: először csak morzsolgatjuk a margarint a lisztes keverékkel, egy darabig úgy fog tűnni, mintha nem állna össze, majd egyszercsak gyönyörű összegyúrt tésztagombócot kapunk.
1 órát hűtőben pihentetjük.
Diónyi méretű golyókat gyúrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, közepükbe ujjunkkal mélyedést nyomunk.
A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 200 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Sütés hőfoka: 200 °C
Sütés ideje: 15 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése