2014. december 30., kedd

Levegőn száradó porcelán

Jöjjön az én újévi fogadalmam!
Csanavarázs porcelán receptjét idén ki kell próbálnom!
http://csanavarazs.wordpress.com/2013/11/20/hzi-ksztsu-levegon-szrad-porceln/

Hozzávalók:
  • 3 bögre fehér ragasztó (PVA ragasztó)
  • 3 bögre kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál fehér ecet
  • 1 evőkanál glicerin
  • 2 evőkanál repceolaj
Lépések:
  1. Keverőtálban vagy teflon serpenyőben keverjük össze a ragasztót és a kukoricakeményítőt. Adjuk hozzá az ecetet, glicerint, és a repceolajat. Fakanállal keverjük el alaposan. Melegítsük fel mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen.
    1. Mikrohullámú sütőben: mikrózható edényben 800 W-on 2-3 percig sütjük (alacsonyabb teljesítmény esetén hosszabb időre van szükség). 30 másodpercenként megállítjuk a sütőt és megkeverjük a tésztát. Az utolsó 30 másodpercben 10 másodpercenként keverjük a tésztát, hogy ellenőrizzük az állagát. Amint sűrű és lágy (mint a ricotta sajt), vegyük ki a sütőből.
    2. Tűzhelyen: Kis lángon serpenyőben 15 perc alatt készül el az alapanyagunk. Fakanállal kevergessük. Amint sűrű, lágy a tészta, vegyük le a tűzről.
  2. A sütés a legfontosabb része a receptnek. Éppen addig kell főzni, amíg még nem túl kemény.
  3. Kézkrémmel védjük a munkafelületet és kezünket. Gyúrjuk a tésztát, amíg ki nem hűl. Az elején forró lesz, vigyázzunk vele. A tészta először ragadós és lágy, de a gyúrás eredményeképpen sima és rugalmas lesz. Gyúrjuk össze egy darabba és 24 órán át tartsuk felhasználás előtt légmentesen zárt tárolóban.
Ezt bizony ki kell idén próbálnom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése