2015. november 17., kedd

Levegőn száradó gyurma

Így karácsony környékén nagyon elterjedt a hófehér díszeket ígérő levegőn száradó gyurma recept.
Én is ki fogom próbálni, de nem feltétlenül díszt készítek belőle, hanem inkább anyagi megfontolás miatt a hőre keményedő gyurmát váltanám ki vele, mert annak bizony borsos az ára.



Íme a recept:
Egy bögre szódabikarbóna, 1/2 bögre keményítő (én Laci bácsis kukoricakeményítőt vettem) és kb.1 bögre víz. A szárazanyagokat össze kell keverni, majd mehet bele a víz. Tejföl, tejszín szerű anyagot kapunk.
Ezt fel kell tenni főzni, és addig főzzük kevergetve, míg a massza el nem válik az edénytől.
Folpackkal vagy nedves terítővel fedett tálban hagyjuk kihűlni.
Ezután lehet vele dolgozni.
Hűtőben letakarva 2-3 napig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése