2014. augusztus 19., kedd

Augusztus 20 - tüzes játék


A pyrocenter-en sok érdekes (és veszélyes) tüzes játékot lehet találni, olvasni. Nem baj, ha némi óvatossággal állunk hozzá.  Most egy tűzrózsát hoztam.


Fogsz egy kb. 30*30 cm-es alufóliát, amit összehajtogatsz kb. 10*10 cm-esre. Fogsz 1 csillagszórót, lehetőleg 30 centiset amin viszonylag sok anyag van, "kibelezed", és a csillagszóróport a 10*10-es alufólia közepébe rakod.
Innentől kell egy minimális tudás az összehajtáshoz (kb. 1-2. osztályos), olyan alakra hajtogasd, mint a rózsa virága, de a tetejét ne hajtsd be, lássad a csillagszóró törmeléket. A lyuk legyen kb. olyan széles, mint egy csillagszóró.
Ha kész, akkor beleteszel jobb esetben 1 kanócot, ha nincs (nekem se volt), 1 csillagszóró tetejét levágod (vassal együtt) és azt. Meggyújtod: kb. 10 centis láng + sok-sok szikra. De nem ez a szép benne, hanem ha jól csináltál mindent, akkor az egész annyira fölforrósodik, hogy vörösen elkezd izzani kb. 30-60 másodpercig, az alufólia összeolvad és végül marad 1 rózsavirágra emlékeztető alumínium darabod amit eltehetsz emlékbe :).
Vigyázz, tovább marad forró mint gondolnád! Várj kb. 4-5 percet mire megfogod, tapasztalat.

Látvány: ***      Hang: *            Elkészítés: semmiség


És a rózsa elkészítése - ha erre gondoltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése