2015. szeptember 4., péntek

Ajvár

Kénytelen vagyok idetenni a kipróbált receptjeinket is, mert a papírokon és neten tárolt változatok elkallódnak. Idén fogalmunk sem volt, hogy a tavalyi ajvárt hogyan készítettük.:(
Idén az ajvárt a következőképpen csináltuk: (a mértékek hozzávetőlegesek)
2,5kg padlizsánt, 2,5kg kápia paprikát és 0,5 kg csípős piros paprikát grilleztünk feketére.
Leszedtük a héját, kicsumáztuk és 8 gerezd fokhagymával 2 nagy fej vöröshagymával botmixerrel összeaprítottuk. Került bele 3 kávéskanál só, majdnem 1 dl 20%os ecet, 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer, bors, kevés citromsav és tartósítószer.
Ez kettőt rottyant majd üvegekbe került.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése